Galambmell polentával és libamájvelouté-val | Miele Főzőiskola

Galambmell polentával és libamájvelouté-val
Miele 2014. 08. 25.
Galambmell polentával és libamájvelouté-val
főzés idő
60 perc
teríték
1 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
1 adag
2 db egész galambmell
1 g kakukkfű
1 g rozmaring
1 ek olaj

bors
Polentához:
4 ek kukoricadara
8 ek húsleves
8 ek tejszín
1 tk vaj

bors
1 kk snidling
Libamáj velouté-hez:
2 ek olívaolaj
1 g salott hagyma
1 g fokhagyma
10 dkg libamáj
4 dl csirke alaplé
1 cl konyak
1 dl tejszín
1 g kakukkfű
1 tk vaj
1 db tojássárgája

bors
Elkészítés

Polenta elkészítése:
A húslevest a tejszínnel felforraljuk, hozzáadjuk a kukoricadarát. Addig főzzük, míg a polenta megpuhul.
Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a vajat, tálalás előtt a finomra vágott snidlinget.

Libamájkrém leves elkészítése:
Olívaolajon pároljuk a hagymákat, hozzáadjuk a legőzölt libamájat, picit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Konyakkal flambírozzuk, majd hozzádjuk a kakukkfüvet, és felengedjük az alaplevest tejszínnel.
10 perc alatt készre főzzük.
Beletesszük a turmixba, de előbb kivesszük a kakukkfüvet.
Összeturmixoljuk a tojássárgával és vajjal, majd átszűrjük, és melegen tálaljuk.

Galambmell:
A galambmellet sózzuk, borsozzuk.
Az olajat felmelegítjük.
A galambmellet bőrével lefelé megsütjük ropogósra, mellédobjuk a kakukkfüvet, rozmaringot.
Megfordítjuk, és 10-15 mp-ig sütjük, majd langyos helyen pihentetjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább