Gyújtsuk be a sütőt 180 °C-ra (4-es fokozat), vajazzuk és lisztezzük ki a tortaformát, sajtreszelőn reszeljük le a répát.
Keverjük össze a tészta szárazanyagait (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj), és morzsoljuk össze a darált répával.
Keverjük össze a tészta nedves összetevőit (tej, olaj, tojás), és öntsük a szárazanyag keverékhez.
A masszát öntsük a lisztezett tortaformába, és egyenletesen oszlassuk el.
A leírt hő°C-on süssük 25-30 percig, majd tűpróbával ellenőrizzük. Kicsit ragacsos típusú ez a tészta.
Amíg sül a tészta, keverjük össze a krémet (mascarpone, cukrok, mandarin reszelt héja és kinyomott leve).
Ha megsült a torta, várjuk meg, amíg kihűl, majd vízszintesen várjuk ketté, és a torta alsó részére a krém felét egyenletesen terítsük szét.
Tegyük a krém tetejére a torta másik felét, és vonjuk be a maradék krémmel a tortát.
Tetszés szerint díszítsük.