Receptműves nyuszitorta | Miele Főzőiskola

Receptműves nyuszitorta
Miele 2014. 08. 25.
Receptműves nyuszitorta
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
4 adag
1 db répa
30 dkg liszt
10 dkg cukor
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
1 kk őrölt fahéj
2 dl tej
1 db tojás
0.5 dl olaj
Krémhez:
50 dkg mascarpone
3 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db mandarin reszelt héja
2 db mandarin leve
Elkészítés

Gyújtsuk be a sütőt 180 °C-ra (4-es fokozat), vajazzuk és lisztezzük ki a tortaformát, sajtreszelőn reszeljük le a répát.
Keverjük össze a tészta szárazanyagait (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj), és morzsoljuk össze a darált répával.
Keverjük össze a tészta nedves összetevőit (tej, olaj, tojás), és öntsük a szárazanyag keverékhez.
A masszát öntsük a lisztezett tortaformába, és egyenletesen oszlassuk el.
A leírt hő°C-on süssük 25-30 percig, majd tűpróbával ellenőrizzük. Kicsit ragacsos típusú ez a tészta.
Amíg sül a tészta, keverjük össze a krémet (mascarpone, cukrok, mandarin reszelt héja és kinyomott leve).
Ha megsült a torta, várjuk meg, amíg kihűl, majd vízszintesen várjuk ketté, és a torta alsó részére a krém felét egyenletesen terítsük szét.
Tegyük a krém tetejére a torta másik felét, és vonjuk be a maradék krémmel a tortát.
Tetszés szerint díszítsük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább