Almás kosárka | Miele Főzőiskola

Almás kosárka
Miele 2014. 08. 25.
Almás kosárka
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
1 csomag vajas tészta
3 db alma
2 db tojás
20 dkg mandula
5 dkg vaj
10 dkg baracklekvár
Elkészítés

A krémhez az összezúzott mandulát a vajjal, egy tojássárgájával és egy tojással összekeverjük.
A kinyújtott vajas tésztát egy nagyobb szaggatóval kiszúrjuk, majd a tetejét az előzőleg elkészített krémmel vékonyan megkenjük.
A cikkekre vágott almát körbe ráhalmozzuk.
Kb. 20-25 percig 200 °C-on sütjük.
A tetejét, miután megsült, baracklekvárral megkenjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább