Csokis muffin cukorvirágokkal | Miele Főzőiskola

Csokis muffin cukorvirágokkal
Miele 2014. 08. 25.
Csokis muffin cukorvirágokkal
főzés idő
45 perc
teríték
18 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
18 adag
18 darabhoz:
250 ml tejszín
450 g étcsokoládé
5 db tojás
165 g kristálycukor
150 g liszt
1 ek kakaó
0.5 ek sütőpor
Díszítéshez:
cukorvirágok
Csokoládéöntethez:
100 g étcsokoládé
80 ml tejszín
Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Tegyünk papírkosárkákat egy muffinsütő formába.
Alacsony hőfokon keverjük össze az étcsokoládét és a tejszínt egy lábosban, míg sima lesz.
Hűtsük ki kissé a keveréket.
Elektromos keverőben verjük fel a tojásokat a cukorral, majd óvatosan keverjük össze a csokoládéval.
Szórjuk bele a lisztet, kakaót és sütőport, majd keverjük jól össze.
Tegyünk a tésztából a sütőformákba egy-egy adagot.
Süssük 15-20 percig. Akkor jó, ha egy hústűvel a tészta közepébe szúrva a tű tiszta marad, mikor kihúzzuk.
Hagyjuk kicsit kihűlni, majd vegyük ki óvatosan a sütőformából.
Míg a muffinok sülnek, készítsük el az öntetet.
Tegyük a hozzávalókat egy hőálló tálba, a tálat helyezzük egy lábos forrásban lévő víz fölé. Ne érjen a tál a vízbe.
Kevergessük a gőz felett, míg lágy nem lesz.
Hagyjuk kissé kihűlni.
Vonjuk be a megsült muffinokat a csokoládémázzal, díszítsük kis cukorvirágokkal.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább