Legényfogó leves | Miele Főzőiskola

Legényfogó leves
Miele 2014. 08. 25.
Legényfogó leves
főzés idő
90 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
80 dkg csirke
20 dkg vegyeszöldség
1 db paprika
1 db paradicsom
2 dl tejföl
1 csomag petrezselyemzöld

törött bors
koriander
fokhagyma
Húsgombóchoz:
20 dkg darált marhahús
6 dkg rizs
1 db tojás
pirospaprika
majoránna
törött bors
Elkészítés

A csirkét nyolc darabba felvágjuk,  majd a hasábokra vágott vegyes zöldséggel, a paprikával, paradicsommal, valamint a fűszerekkel együtt feltesszük 2 liter vízbe főni.
A húsgombócokhoz a darált húst és az időközben megfőtt rizst sóval, pirospaprikával, morzsolt majoránnával és borssal ízesítve jól összegyúrjuk.
Vizes kézzel apró gombócokat formázunk belőle, és a fövő levesbe tesszük.
Ügyeljünk arra, hogy a többi hozzávalóval együtt puhuljon meg.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Hogyan készítsünk kiváló kelt tésztát?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább