Pecsenyekacsa meggyszósszal | Miele Főzőiskola

Pecsenyekacsa meggyszósszal
Miele 2014. 08. 25.
Pecsenyekacsa meggyszósszal
főzés idő
120 perc
teríték
8 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
8 adag
2 kg egész kacsa
Meggyszószhoz:
1 db narancs
1 ek őrölt gyömbér
1 ek szójaszósz
1 ek vaj
60 ml portói
400 g meggybefőtt
1 ek kukoricaliszt
Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra.
A kacsát kívül-belül alaposan mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük meg, és kötözzük össze a lábait.
Tegyük tepsibe.
Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy a zsír könnyebben kiszáradjon.
Süssük kb. 105 percen keresztül.
A sütés ideje alatt két alkalommal egy kanál segítségével távolítsuk el a tepsiből a felesleges zsírt, ami a kacsából kisült.
(Tegyük a zsírt a hűtőbe, később jó lesz pl. sültkrumpli készítéséhez.)
A sütés után pihentessük 10 percig a kacsát, mielőtt felvágjuk.
Fordítsuk a kacsát a mellére, majd vágjuk fel mindkét oldalon a hátcsont mentén, és távolítsuk el a hátcsontot.
Vágjuk le a lábakat, bontsuk szét az alsó- és a felsőcombokat, fejtsük le a mellet a csontról, vágjuk szeletekre.
A meggyszósz elkészítéséhez egy közepes lábosba tegyük bele a narancslevet és -héjat, a gyömbért, a szójaszószt, a citromlevet, a portóit és a magozott meggyeket.
(A befőtt levéből két ek-nyit tegyünk félre.)
Erős lángon forraljuk fel, majd főzzük takarékon öt percig.
Egy külön kis tálban a két kanál meggylevet keverjük össze a kukoricaliszttel, és keverjük bele a szószba.
Még egy percig főzzük, míg a szósz besűrűsödik.
Tálaljuk a sült kacsaszeletekkel.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Irány a grillszezon!

Tovább