Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Csurgatott fánk (churros)

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

rutinosaknak
60 perc
4 adag

További képek

Hozzávalók

4 adag
1 dl tej
3 dl víz
5 dkg vaj
1 csipet só
1 ek cukor
1 db citrom reszelt héja
1 kk fahéj
20 dkg liszt
6 db tojás
3 ek rum
Sütéshez:
7 dl olaj

Jellemzők

  • miele video recept
  • desszert
  • édes sütemény
  • Farkas Vilmos
  • fánk
  • farsangi étel
  • churros
  • spanyol étel

Elkészítés

A tejet a vízzel és a vajjal együtt felforraljuk, beleszórjuk a sót és a cukrot.
Miután felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és még a tűzön hagyva erőteljesen keverjük addig, míg összeáll és elválik az edény falától.
A forró masszát langyosra hűtjük, majd gépi habverővel egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
Hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat és a rumot.
Egy mélyebb serpenyőben felforrósítunk jó két ujjnyi olajat.
A masszát csőrös habzsákba szedjük, és kócos csigákat nyomunk az olajba. Amikor egy csigával elkészültünk, befogjuk a csőr végét, nehogy szétfolyjon a massza, mielőtt új csigát kanyarintunk.
Kb. 4 csiga fér el egyszerre egy nagyobb serpenyőben.
A csigákat mindkét oldalán szép pirosra sütjük kb. 2-2 perc alatt.
A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla.

Tálalási módszer:
Tálalhatjuk fahéjas porcukorral, barackízzel vagy spanyol divat szerint csokoládészósszal.
Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
4 szavazat

Hozzászólások

anonymus
csanádi gizella
Ez nagyon jó, tetszik at egyszerűsége!! Hol lehet kinyomó zsákot kapni????????????????
Miele
Szia, eldobhatót a Metroban szoktunk venni (100 db van benne), vagy a Desszert Mester weboldalán érdemes megnézni.
anonymus
Bogdan Gabriella
nagyon tetszik konnyu az elkeszitese