Csurgatott fánk (churros) | Miele Főzőiskola

Csurgatott fánk (churros)
Miele 2014. 08. 25.
Csurgatott fánk (churros)
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
4 adag
1 dl tej
3 dl víz
5 dkg vaj
1 csipet só
1 ek cukor
1 db citrom reszelt héja
1 kk fahéj
20 dkg liszt
6 db tojás
3 ek rum
Sütéshez:
7 dl olaj
Elkészítés

A tejet a vízzel és a vajjal együtt felforraljuk, beleszórjuk a sót és a cukrot.
Miután felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és még a tűzön hagyva erőteljesen keverjük addig, míg összeáll és elválik az edény falától.
A forró masszát langyosra hűtjük, majd gépi habverővel egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
Hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat és a rumot.
Egy mélyebb serpenyőben felforrósítunk jó két ujjnyi olajat.
A masszát csőrös habzsákba szedjük, és kócos csigákat nyomunk az olajba. Amikor egy csigával elkészültünk, befogjuk a csőr végét, nehogy szétfolyjon a massza, mielőtt új csigát kanyarintunk.
Kb. 4 csiga fér el egyszerre egy nagyobb serpenyőben.
A csigákat mindkét oldalán szép pirosra sütjük kb. 2-2 perc alatt.
A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább