Farsangi fánk | Miele Főzőiskola

Farsangi fánk
Miele 2014. 08. 25.
Farsangi fánk
főzés idő
60 perc
teríték
8 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
8 adag
Fánkhoz:
500 g liszt
200 ml tej
40 g élesztő
50 g porcukor
60 g olvasztott vaj
5 db tojássárgája
Sütéshez:
olaj
Díszítéshez:
baracklekvár
porcukor
Elkészítés

A lisztet egy edénybe tesszük.
A langyos tejet, a porcukrot és az élesztőt egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 10 percig pihenni, hogy felfusson.
A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat és a tojások sárgáját, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz.
Kelesszük, míg duplája nem lesz - vagy gőzpárolóban 30 percig 40°C-on.
Kb 2 cm vastagságúra nyújtva egy szaggatóval kiszúrjuk, majd 15 percig pihentetjük.
Forró olajas serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A fánk jobban felduzzad, ha sütés közben a serpenyőt betakarjuk a fedővel.
Tálaláskor porcukorral és baracklekvárral ízesítjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább