Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Farsangi fánk

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

átlagos
60 perc
8 adag

További képek

Hozzávalók

8 adag
Fánkhoz:
500 g liszt
200 ml tej
40 g élesztő
50 g porcukor
60 g olvasztott vaj
5 db tojássárgája
Sütéshez:
olaj
Díszítéshez:
baracklekvár
porcukor

Jellemzők

  • fánk
  • cukormentes

Elkészítés

A lisztet egy edénybe tesszük.
A langyos tejet, a porcukrot és az élesztőt egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 10 percig pihenni, hogy felfusson.
A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat és a tojások sárgáját, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz.
Kelesszük, míg duplája nem lesz - vagy gőzpárolóban 30 percig 40°C-on.
Kb 2 cm vastagságúra nyújtva egy szaggatóval kiszúrjuk, majd 15 percig pihentetjük.
Forró olajas serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A fánk jobban felduzzad, ha sütés közben a serpenyőt betakarjuk a fedővel.
Tálaláskor porcukorral és baracklekvárral ízesítjük.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
7 szavazat

Hozzászólások

husika
husika
ÉN a tojássárgáját mindig a felfutott élesztővel elkeverem,és így öntöm a liszthez. öm a liszthez.
kata41
kata41
Csatlakozom elöttem szólóhoz, én is igy csinálom.
evelyne
evelyne
Ahogy elolvastam és megnéztem a videót tudtam,hogy hétvégén fánkot készitek