Hámán-füle izraeli módra | Miele Főzőiskola

Hámán-füle izraeli módra
Miele 2014. 08. 25.
Hámán-füle izraeli módra
főzés idő
60 perc
teríték
6 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
6 adag
Tésztához:
6 csésze liszt
1 pohár tejföl
20 dkg margarin
1 csésze cukor
1 csomag sütőpor
4 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja
1 csipet só
Mákos töltelékhez:
1 csésze mák
1 csésze cukor
1 db citrom reszelt héja
2 db tojásfehérje
Diós töltelékhez:
2 csésze darált dió
2 csésze cukor
1 db citrom reszelt héja
2 db tojásfehérje
Elkészítés

A hozzávalókat egy tálba tesszük, és addig keverjük őket, amíg egyenletes masszát nem kapunk.
A masszából nyújtófával kb. 1 cm vastag tésztát nyújtunk, majd kis háromszög alakú táskákat formázunk, amiket megtöltünk a töltelékkel.
A töltelék elkészítéséhez a hozzávalókat egyenletesen keverjük össze. (Értelemszerűen külön a diós, külön a mákos tölteléket.)
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább