Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Konfitált chili

Ritakonyhája | 2014. 08. 25.
gyerekjáték
60 perc
adag

További képek

Hozzávalók

adag
Hozzávalók egy kis üveghez:
50-50 g friss gyömbér és apró piros chili paprika
150 g cukor (én nádcukrot használtam)
150 ml víz

Jellemzők

  • szirup

Elkészítés

Ehhez a sziruphoz egészen apró szemű chiliket válasszunk. Mindegyiket csumázzuk le, majd vágjuk ketté, és távolítsuk el a magjaikat. TIPP: Lehetőség szerint gumikesztyűben végezzük ezt a folyamatot. Én sajnos anélkül pucoltam, és kb. 24 órán át vörösen izzottak az ujjaim. A gyömbért hámozzuk meg, és vágjuk karikára. A mézből és a cukorból 5 perc alatt főzzünk szirupot. Majd adjuk hozzá a chilit és a gyömbért. Közepes hőfokon 25 percig főzzük, miközben gyakran megkeverjük. A kész chiliket és gyömbért tegyük sterilizált üvegbe, és öntsük fel annyi sziruppal, amennyi ellepi. A maradék szirupot üvegbe zárhatjuk szintén.
Megjegyzés:
Ez a különleges szirupos chili kitűnő ízesítője lehet a különleges csokoládés desszerteknek, vagy akár kínai, thai jellegű ételeknek. A konfitált chilit apírtva, vagy darálva adjuk az ételekhez. A sziruppal főként a süteményeket, csokoládékat ízesíthetjük.
Ritakonyhája

Feltöltötte

Ritakonyhája
4 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
1 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások