Mákos guba vanília habbal | Miele Főzőiskola

Mákos guba vanília habbal
Miele 2014. 08. 25.
Mákos guba vanília habbal
főzés idő
80 perc
teríték
4 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
4 adag
Gubához:
2 db kifli
200 ml tej
40 g cukor
50 g darált mák
1 db tojássárgája
Vanília habhoz:
2 db tojásfehérje
120 g cukor
1 db vaniliarúd
Plezírhez:
70 g vaj
70 g porcukor
1 g fehérje
100 g liszt
1 csipet mák
Elkészítés

Guba:
A kifliket apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a mákkal. A tojássárgáját a tej kb. 1/4 részével elkeverjük.
A többi tejet a cukorral felforraljuk, belekeverjük a sárgáját, majd ezt a kiflis résszel elkeverjük. Kivajazott formákban 200 °C-on kb. 15 perc alatt kisütjük.

Vaníliahab:
Az összetevőket vízgőzön csípősre (max 85°C fok) melegítjük, majd félkemény habbá verjük, melyből két vizes kanállal galuskát vagy nyomózsákkal gömböt formázunk a kisült mákos guba tetejére.

Plezír:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, belekeverjük a tojásfehérjét, végül beleforgatjuk a lisztet.
Előre elkészített sablonnal papírvékony díszeket készítünk belőle, és megszórjuk kevés darálatlan mákkal.
200 °C-os sütőben kb 20 mp alatt megsütjük.

Szeder öntet:
Lehetőleg friss szederrel dolgozzunk. Pár szép szemet válogassunk ki a tálaláshoz.
A szedret ízlés szerint kb. 30% cukorral forraljuk fel, turmixoljuk le, majd passzírozzuk át egy szűrőn, és rögtön tegyük jégre, így jobban megtartja a szép színét.
Tálaláskor használjuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább