Gyümölcskenyér csokibevonattal | Miele Főzőiskola

Gyümölcskenyér csokibevonattal
Miele 2014. 08. 25.
Gyümölcskenyér csokibevonattal
főzés idő
70 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
6 db tojás
40 g porcukor
150 g kristálycukor
140 g liszt
120 g vaj
120 g fehércsokoládé
120 g aszalt gyümölcs
60 g dió
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
Kenéshez:
baracklekvár
Elkészítés

A vajat a porcukorral habosra keverjük.
Beleöntjük a tojássárgáját, és simára keverjük néhány gyors mozdulattal.
Ebbe keverhetjük az olvasztott fehércsokoládét, valamint a diót és a gyümölcsöt is.
A tojásfehérjét a kristálycukorral nem túl kemény habbá verem, és a vajas résszel óvatosan összeforgatjuk, majd a liszttel is elkeverjük.
Sütőpapírral kibélelt őzgerincformában kb. 40 perc alatt 165 °C-on megsütjük.
Amint kisült, lekenjük forró lekvárral, és kristálycukorba forgatjuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább