Halászlé | Miele Főzőiskola

Halászlé
Miele 2014. 08. 25.
Halászlé
főzés idő
120 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
1 kg ponty
50 dkg fogas
50 dkg harcsa
50 dkg hagyma
5 dkg paprika
20 dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom
Elkészítés

A halat kifilézzük, darabokra vágjuk, és a tejjel vagy ikrával együtt besózva félretesszük.
A halfejeket és a csontokat a vastag karikára vágjuk, hagymával és sóval kis lángon, 2 liter vízben, másfél órát főzzük.
A hallevet leszűrjük, elkeverjük a pirospaprikával, beletesszük a halakat, a cikkekre vágott paprikát, a paradicsomot, és mérsékelt lángon főzzük mintegy fél órát.
Főzés közben nem keverjük meg, csak rázogatjuk, hogy a hal ne törjön össze.
Úgy mondják, a halászlé akkor jó, ha a hüvelyk- és mutatóujjunk közé vett gőze már ragacsos.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább