Borjú piccata | Miele Főzőiskola

Borjú piccata
Miele 2014. 08. 25.
Borjú piccata
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
60 dkg borjúhús
2 g bazsalikom
1 csipet citrombors
3 db sütőpor
15 dkg parmezán sajt
liszt
Sütéshez:
olaj
Körethez:
50 dkg spenót
2 dl tojás

fokhagyma
Elkészítés

Válasszuk szét a tojásokat. Készítsünk habot a fehérjéből, ezáltal egy laza bundát adva a borjúnak. Kloffoljuk ki a borjúhúst, (ne túl vékonyra) különös tekintettel az inas részekre. Keverjük össze a parmezánt a sárgájával, és közben géppel vagy kézzel verjük fel a tojásfehérjét. Nem muszáj nagyon kemény habot készíteni. Ha nem szeretnénk, hogy a parmezán íze túl intenzív legyen az elkészült ételünkben, a felét váltsuk ki liszttel. Az elkészült habot keverjük hozzá a parmezános masszához, lazán forgassuk össze, amíg egy palacsintatésztára hasonlító panírt nem kapunk.

A sütéshez melegítsünk elő egy kis fűszereses olajat. (bazsalikom, rozmaring, bors). Mártsuk bele a húst a panírba majd helyezzük a serpenyőbe. Csak annyira süssük meg a húst, hogy kívülről a parmezános bunda megpiruljon.

Köretként tejszínes spenótot tálaljunk.

Tejszínes spenót

Leveles spenótot, amit előzőleg megforráztunk, melegítsünk meg egy serpenyőben, tegyünk rá sót és tejszínnel forraljuk össze. Ha még pikánsabbá szeretnénk tenni az ételt, tegyünk hozzá fokhagymát. Főzzük vissza a spenótot körülbelül a felére majd tálaljuk a borjúval. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább