Lencseleves gazdagon | Miele Főzőiskola

Lencseleves gazdagon
Miele 2014. 08. 25.
Lencseleves gazdagon
főzés idő
220 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
3 ek olívaolaj
3 g salott hagyma
3 db sárgarépa
0.5 g póréhagyma
0.5 db édeskömény
3 db szárzeller
50 dkg comb
1 g paprikás kolbász
450 g savanyú káposzta
350 g lencse
3 db babérlevél
2 ág rozmaring
2 tk só
feketebors
Elkészítés

A lencsét átmossuk, és néhány órára vagy egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és beletesszük az apróra vágott hagymát.
Amíg pirul, kisebb falatnyi darabokra vágjuk a zöldséget, és ezt is beledobjuk, a húst kockára vágjuk, a zöldségekhez adjuk, és beletesszük a fűszereket.
A káposztát hideg vízzel átmossuk, kézzel kinyomkodjuk, és maroknyi adagokban kisebbre vágjuk, majd beletesszük a levesbe.
A lencséről leöntjük a vizet, és azt is hozzátesszük, közben annyi folyadékkal öntögetjük, hogy jól ellepjen mindent.
Befejezés előtt legalább fél órával a kolbászt forró vízben dörzsölve átmossuk és lehántjuk a héját, fél karikára vágjuk, és azt is belekeverjük a levesbe.
Aki csípősen szereti, tehet bele még bármilyen csípősségfokozót is. Közben sózzuk, borsozzuk, és annyi vízzel engedjük fel, hogy egy nagyon sűrű egy tál leves legyen belőle.
Egészen alacsony hőfokon összesen legalább 3 órát hagyjuk főni.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább