Sajtos brokkolis quiche, lepény (francia pizzaféle) | Miele Főzőiskola

Sajtos brokkolis quiche, lepény (francia pizzaféle)
Miele 2014. 08. 25.
Sajtos brokkolis quiche, lepény (francia pizzaféle)
főzés idő
120 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
Tésztához:
25 dkg liszt
1 tk só
15 dkg vaj
1 dl hideg víz
Töltelékhez:
2 db brokkoli
2 dl tejszín
100 g krémsajt
2 db tojás
1 dl tejföl
20 dkg trappista sajt

bors
szerecsendió
Elkészítés

A kimért liszthez hozzáadjuk a sót, majd apróra morzsolva a hideg vajat is.
Tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagolva fél órát pihentetjük a hűtőben.
Ez alatt a brokkolit puhára pároljuk, majd összeállítjuk a krémet.
Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
Egy villával durvára törjük a brokkolit és a krémhez keverjük.
Miután eltelt 30 perc, kivesszük a tésztát, kinyújtjuk és egy alaposan kivajazott piteformába tesszük.
180 °C-on vakon kb. 10 percig sütjük, majd beletöltjük a brokkolis krémet és további 25 percig sütjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább