Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Mazsolás-mandulás kuglóf

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

átlagos
120 perc
4 adag

További képek

Hozzávalók

4 adag
300 g finomliszt
200 g rétesliszt
40 g élesztő
125 g cukor
375 g vaj
125 ml langyos tej
5 db tojás
1 db citrom reszelt héja
50 g mazsola
50 g mandula
1 csipet só
zsemlemorzsa

Jellemzők

  • miele video recept
  • desszert
  • édes sütemény
  • édesség
  • Miele főzőiskola
  • kuglóf
  • kalács
  • mazsolás, mandulás kuglóf
  • miele receptek

Elkészítés

Az élesztőt a tej felével és egy tk cukorral felfuttatjuk.
Miután összekevertük az élesztőt a cukorral és a tejjel, szórjunk kevés lisztet a tetejére.
Kis lábosban felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a tejet.
A liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojásokat, a reszelt citrom héját.
Ha a tej-vaj keverék kézmelegre hűlt, a felfutott élesztővel együtt hozzáöntjük a lisztes keverékhez, majd a végén a mazsolát és a mandulát is.
A kuglófformát jól kivajazzuk, a formába zsemlemorzsát szórunk, a tésztát egyenletesen eloszlatjuk benne, óvatosan elegyengetjük, és fél órát kelni hagyjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a rácsot az alsó részre toljuk.
A szépen megkelt és feljött kuglófot 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Formából pár perc pihentetés után óvatosan kiborítjuk egy rácsra.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
1 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások