Mazsolás-mandulás kuglóf | Miele Főzőiskola

Mazsolás-mandulás kuglóf
Miele 2014. 08. 25.
Mazsolás-mandulás kuglóf
főzés idő
120 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
300 g finomliszt
200 g rétesliszt
40 g élesztő
125 g cukor
375 g vaj
125 ml langyos tej
5 db tojás
1 db citrom reszelt héja
50 g mazsola
50 g mandula
1 csipet só
zsemlemorzsa
Elkészítés

Az élesztőt a tej felével és egy tk cukorral felfuttatjuk.
Miután összekevertük az élesztőt a cukorral és a tejjel, szórjunk kevés lisztet a tetejére.
Kis lábosban felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a tejet.
A liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojásokat, a reszelt citrom héját.
Ha a tej-vaj keverék kézmelegre hűlt, a felfutott élesztővel együtt hozzáöntjük a lisztes keverékhez, majd a végén a mazsolát és a mandulát is.
A kuglófformát jól kivajazzuk, a formába zsemlemorzsát szórunk, a tésztát egyenletesen eloszlatjuk benne, óvatosan elegyengetjük, és fél órát kelni hagyjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a rácsot az alsó részre toljuk.
A szépen megkelt és feljött kuglófot 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Formából pár perc pihentetés után óvatosan kiborítjuk egy rácsra.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább