Töltött kacsa | Miele Főzőiskola

Töltött kacsa
Miele 2014. 08. 25.
Töltött kacsa
főzés idő
180 perc
teríték
4 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
4 adag
1 db konyhakész pecsenyekacsa
2 tk só
0.5 tk bors
250 g magozott aszalt szilva
0.25 l vörösbor
500 g birsalma
2 ek vaj
100 g húsos szalonna
0.25 l húsleves
6 ek libazsir
Elkészítés

A kacsát megmossuk, megszárítjuk, és kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük.
Az aszalt szilvát vörösborban addig pároljuk, amíg felszívja a levet.
A birsalmákat meghámozzuk, összevágjuk, kimagozzuk és összekeverjük a citromlével.
A szalonnát kockákra vágjuk, a szilvával és a birsalmákkal összekeverjük.
A kacsát ezzel megtöltjük, majd bevarrjuk.
Libazsírt forrósítunk, és a kacsára öntjük.
Forró sütőbe rakjuk, és időnként meglocsoljuk a húslevessel.
Ha megsült, a kacsát meleg helyre tesszük, a varratot eltávolítjuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Irány a grillszezon!

Tovább