Pillecukor, mályvacukor | Miele Főzőiskola

Pillecukor, mályvacukor
Miele 2017. 06. 17.
Pillecukor, mályvacukor
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
4 adag
Kis adaghoz:
8 g zselatinpor
3 ek víz
15 dkg cukor
1 ek kukoricaszirup
1 ek méz
50 ml víz
1 csipet só
Elkészítés

A zselatinport tegyük egy keverőtálba, és öntsük rá a vizet.
Keverjük el gyorsan, mert a zselatin gyorsan megköt.
A cukrot a mézzel és a vízzel kezdjük el forralni.
Amikor már láthatóan bugyog és habzik, húzzuk le a tűzről egy pillanatra.
A tüzet vegyük alacsonyabb fokozatra (villanytűzhely esetében II-es fokozatra), majd főzzük 4-5 percig így.
Amikor elkészül, egy átlátszó, sűrű szirupot kapunk. A szirupból tegyünk egy-két ek-lal a zselatinhoz, és kezdjük el keverni a szirupot.
Ez az a pillanat, amikor hozzáadhatjuk a színezéket és az aromákat.
TIPP: Zselés színezékből elég egy késhegynyi is.
TIPP: Ahhoz, hogy a megfelelő állagot elérjük, sokáig és intenzíven kell verni a szirupot. Ezért érdemes robotgépet használni a művelethez.
Amint elkeveredett a szirup a zselatinnal, öntsük hozzá az egész szirupot, és 6 percig közepesen magas fokozaton verjük a masszát. Látható, amikor elkezd buborékos lenni a massza.
Tegyük a legmagasabb fokozatra a habverőnket, és addig verjük a masszát, amíg ki nem fehéredik, elkezd nyúlóssá, ragacsossá válni. Nekem ez 9 percet vett igénybe.
Vegyünk egy lapos tuppert vagy műanyag ételtároló dobozt (kb. 20x25 cm), és tegyünk az aljára egy sütőpapírt.
Ezt kenjük le vékonyan olajjal.
Erre öntsük a pillecukrot, amit egy olajozott hátú kanállal próbáljunk elsimítani.
A tetejére szintén tegyünk egy olajjal átkent papírt. A pillecukor így két réteg olajos sütőpapír közé kerül.
Tegyük a hűtőbe 3-4 órára.
Majd vegyük ki, távolítsuk el a papírokat.
Egy konyhai ollóval vágjuk először csíkokra, majd kockákra.
De akár karácsonyi kiszúrókkal is készíthetünk ünnepi formákat belőle. Ebben az esetben lesz anyagveszteség, amit csak úgy megehetünk.
A kivágott pillecukrokat kukoricakeményítővel kevert porcukorba (fele-fele mennyiségben kevert) hempergessük meg.
Hónapokig eltartható, mert csupa cukor.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Hogyan készítsünk kiváló kelt tésztát?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább