Káposztás tészta, cvekedli | Miele Főzőiskola

Káposztás tészta, cvekedli
Miele 2014. 08. 25.
Káposztás tészta, cvekedli
főzés idő
25 perc
teríték
2 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
2 adag
50 dkg fodros kockatészta
80 dkg káposzta
5 dkg cukor
1 dl olaj

bors
Elkészítés

A káposztát lereszeljük, megsózzuk, és kb. fél órát pihentetjük.
A száraz tésztát sütőben aranybarnára pirítjuk, hőlégkeverésen 200 °C-on.
A megpirított tésztát egy zárt aljú edénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy a tésztát ellepje.
Gőzpárolóban 100 °C-on 10-12 perc alatt puhára főzzük.
Közben a cukorból és az olajból egy serpenyőben aranybarna karamellt készítünk.
A lereszelt káposztát rátesszük, és puhára pároljuk.
Borssal ízesítjük.
A káposztát összekeverjük a leszűrt tésztával.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább