Mézes-mustáros csirkemell rozmaringos fokhagymamártásban, cukkinilángossal | Miele Főzőiskola

Mézes-mustáros csirkemell rozmaringos fokhagymamártásban, cukkinilángossal
Miele 2014. 08. 25.
Mézes-mustáros csirkemell rozmaringos fokhagymamártásban, cukkinilángossal
főzés idő
60 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
60 dkg csirkemell

bors
1 dl méz
1 dl mustár
Sütéshez:
50 ml olaj
Körethez:
40 dkg cukkini
2 db tojás
15 dkg liszt

bors
Sütéshez:
50 ml olaj
Mártáshoz:
1 g fokhagyma
2 g rozmaring
1 dl méz
1 dl fehérbor
50 ml balzsamecet
Elkészítés

A csirkemellet szeletekre vágjuk, sóval, borssal megszórjuk, és a méz-mustár keverékben bepácoljuk.
Legalább 2 órára tegyük hűtőbe, de 1 napig is pácolhatjuk.
Ezután pici olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A köret elkészítéséhez a cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, sóval, borssal ízesítjük, hozzákeverjük a lisztet és a tojást, hogy jó sűrű palacsintatészta állagot kapjunk.
Egy serpenyőben kevés olajon kerek lepényeket sütünk belőle.
A mártáshoz a gerezdekre vágott fokhagymát szárazon megpirítjuk, ezután felöntjük mézzel és fehérborral, majd rozmaringgal és balzsamecettel ízesítjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább