Nyitott diós kalács | Miele Főzőiskola

Nyitott diós kalács
Miele 2014. 08. 25.
Nyitott diós kalács
főzés idő
120 perc
teríték
4 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
4 adag
Tésztához:
50 g élesztő
50 g porcukor
2 dl tej
500 g finomliszt
4 db tojássárgája
20 g vaníliás cukor
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
120 g margarin
120 g vaj
Töltelékhez:
50 g mazsola
50 g cukrozott narancshéj
1 dl tej
80 g kristálycukor
20 g vaníliás cukor
30 g margarin
30 g vaj
150 g darált dió
2 ek zsemlemorzsa
1 kk őrölt fahéj
Mázhoz:
2 ek citromlé
4 ek porcukor
Elkészítés

Az élesztőt 1 kk cukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, és hozzáadjuk az élesztős tejet, egy kevés lisztet keverünk hozzá, letakarjuk és 10 percig kelesztjük.
Közben a maradék tejet elkeverjük a tojássárgájákkal, a maradék cukorral, vaníliás cukorral, sóval, reszelt citromhéjjal és a felolvasztott langyos margarinnal.
2-3 részletben a liszthez adjuk , hólyagosra kidolgozzuk, konyharuhával letakarjuk, és körülbelül 40 perc alatt kétszeresére kelesztjük.
A töltelékhez forró vízzel leöblítjük a mazsolát, szárazra törölgetjük, meglocsoljuk a rummal.
A cukrozott narancshéjat apróra vágjuk.
Felforraljuk a tejet a kristálycukorral, vaníliás cukorral, margarinnal.
Beleszórjuk a diót és a zsemlemorzsát, majd 2 percig főzzük.
Levesszük a tűzről és elkeverjük a fahéjjal, cukrozott narancshéjjal és a rumos mazsolával, majd hagyjuk kihűlni.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tésztát lisztezett munkalapon téglalap formára nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és a tepsibe tesszük.
Hosszanti irányban a közepén kettévágjuk, és a két fél tekercset óvatosan úgy tekerjük, hogy a vágott fele legyen felül.
Letakarjuk, és a kétszeresére kelesztjük.
Előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Eközben a mázhoz a citromlét és a porcukrot sűrű péppé keverjük.
Kivesszük a tekercset a sütőből és megkenjük a mázzal, majd hagyjuk kihűlni.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább