Gyümölcsös édes sushi | Miele Főzőiskola

Gyümölcsös édes sushi
Miele 2014. 08. 25.
Gyümölcsös édes sushi
főzés idő
50 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
Édes sushi:
1 g citromnád
gyömbér
20 dkg tejberizs
4 dl kókusztej
5 dkg pálmacukor
2 db csillagánizs
10 dkg marcipán
ételszínezék
porcukor
1 db mangó
1 db papaya
1 db kiwi
Mártáshoz:
3 dkg szezámmag
10 dkg méz
2 db lime leve
Elkészítés

A citromnádat és a gyömbért meghámozzuk, és nagy darabokra összevágjuk.
A rizst, a kókusztejet és az összes fűszert zárt aljú edényben 100 °C-on 30 percig pároljuk.
A marcipánt tetszés szerint megszínezzük, két fólia között vékonyra nyújtjuk, és csíkokra szeleteljük.
Ha kihűlt a rizs, gombócokat formázunk belőle, a tetejére egy-egy vékony szelet gyümölcsöt helyezünk, és a megszínezett marcipánnal átkötjük.
A mártáshoz a szezámmagot egy serpenyőben szárazon megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet és a lime levét.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább