Piskóta | Miele Főzőiskola

Piskóta
Miele 2014. 08. 25.
Piskóta
főzés idő
40 perc
teríték
4 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
4 adag
6 db tojás
6 ek liszt
6 ek cukor
1 csipet só
1 csomag sütőpor
Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukor 1/3-ával.
A fehérjéket elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a kevés sót.
Óvatosan a tojássárgamasszához adjuk.
Utána körkörös mozdulatokkal óvatosan belekeverjük a lisztet és a sütőport, vigyázva, hogy ne törjük össze és levegős maradjon.
Kivajazott, kilisztezett kb. 20 cm átmérőjű sütőformába öntjük, és 180 °C-on 20-25 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább