Sós túrófánk (laktózmentes túróból) | Miele Főzőiskola

Sós túrófánk (laktózmentes túróból)
Miele 2014. 08. 25.
Sós túrófánk (laktózmentes túróból)
főzés idő
60 perc
teríték
3 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
3 adag
12 fánkhoz:
125 g krémes ricotta
2 db tojás
1 dl tejföl

őrölt szerecsendió
1 g fokhagyma
5 dkg reszelt gouda sajt
125 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 kk szódabikarbóna
Sütéshez:
olaj
Elkészítés

A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával.
Az összes többi hozzávalóból keverjünk egy sima krémet, ebbe keverjük bele a lisztes keveréket.
Vegyünk egy kisebb forralót, amibe töltsünk 2 ujjnyi sütéshez használatos olívaolajt.
Forrósítsuk fel, majd szaggassunk egyszerre mindig 4 kisebb fánkot bele.
TIPP: Hideg vizes kanalakkal formázzunk kisebb galuskákat a masszából.
Viszonylag gyorsan megsülnek, ne intézzünk ebben a pár percben más teendőt.
Amikor aranybarnák és feljönnek az olaj tetejére, már készen is vannak.
Finom, puha fánkok lesznek belőlük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább