Ribizlis rebarbarás lepény | Miele Főzőiskola

Ribizlis rebarbarás lepény
Miele 2014. 08. 25.
Ribizlis rebarbarás lepény
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
Tésztához (25-35 cm-es tepsihez):
30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
7 dkg nádcukor
7 dkg kókuszzsír
7 dkg vaj
7 dkg ghí
0.5 csomag sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 dl hideg víz
Töltelékhez:
3 db rebarbara
25 dkg ribizli
fahéj
2 dl natúr joghurt
2 ek méz
1 ek kukoricakeményítő
Elkészítés

A tészta hozzávalóit, azaz a száraz elemeket keverjük össze.
Adjuk hozzá a kókuszzsírt vagy vajat, és kezdjük el morzsolni.
Annyi hideg vizet adjunk hozzá, hogy rugalmas linzer tésztát kapjunk.
Ha készen van, tegyük be a hűtőbe 1 órát pihenni.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és nyújtsuk bele a tésztát úgy, hogy legalább 2,5 cm magas pereme legyen.
Erre tegyük rá a megmosott, megtisztított gyümölcsöket. Ehhez a rebarbarát hámozzuk meg, távolítsuk el a fás részeket, és vágjuk kicsi darabokra.
A gyümölcsöket szórjuk meg ízlés szerint fahéjjal.
A joghurtot keverjük ki a mézzel és a keményítővel simára, majd öntsük rá a gyümölcsökre.
180°C-os előmelegített sütőben 35 percig süssük.
Nagyon finom, vastagon krémes tölteléket kapunk, ahol tökéletesen harmonizálnak az édes és savanykás ízek.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább