Hal pikkelyezés, belezés | Miele Főzőiskola

Hal pikkelyezés, belezés
Miele 2014. 08. 25.
Hal pikkelyezés, belezés
A halat vágódeszkán az oldalára fektetve fogjuk pikkelyezni. Bal kezünkben tartott konyharuhával fogjuk a farkát, jobb kezünkben vízszintesen tartott késsel kaparjuk a pikkelyeit, farkától, fejéig haladva. A kést ne tartsuk merőlegesen a halra, mert a pikkelyek szanaszét ugrálnak. Pikkelyezés után a halat megmossuk.
főzés idő
45 perc
teríték
1 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
1 adag
1 db tengeri sügér
0.5 kg durva só
2 db tojásfehérje
Elkészítés

Pikkelyezzük le a halat, laposan tartva a kést, hátulról előre egyszerű mozdulatokkal. Mindig hátulról kezdjük a halpucolást.Ha megtakarítottuk a halat, mossuk meg.

Sóbunda: a hal sütés közben csak annyi sót szív magába amennyire szüksége van. Vágjuk be vékonyan a hasát majd vegyük ki a beleket, a kopoltyút és a légző buborékokat. Mossuk ki a belsejét majd tegyünk bele bazsalikomot vagy oregánót 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Karácsonyi halvacsora

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább