Gombás terrine | Miele Főzőiskola

Gombás terrine
Miele 2014. 08. 25.
Gombás terrine
főzés idő
55 perc
teríték
6 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
6 adag
400 g szűzpecsenye
2 g hagyma
40 g vaj
100 g fehérkenyér
2 db tojásfehérje
6 ek tejszín
1 tk só
0.5 tk őrölt gyömbér
0.5 tk fehérbors
0.5 tk szegfűbors
800 g champion gomba
2 ek növényi olaj
20 g vaj
30 g hagyma
1 g fokhagyma
200 ml tyúkhúsleves
1 tk bazsalikom
1 tk kakukkfű
1 tk zsálya
1 tk köménymag
6 ek tejszín
Elkészítés

A húsról távolítsuk el a hártyát.
Öblítsük le, töröljük szárazra, majd vágjuk kockákra.
A megtisztított, kockára vágott hagymát a felolvasztott vajon pirítsuk világossárgára, és adjuk a húshoz. Borítsuk be a kockára vágott kenyérrel.
Keverjük össze a tojásfehérjét, a tejszínt, sót, borsot, gyömbérport és szegfűborsot, és öntsük a kenyérre.
Ezt a masszát lefedve helyezzük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk állni legalább 12 órán keresztül.
Szeleteljük fel a gombát.
Pároljuk meg az olajban, majd egy szűrőn csepegtessük le, a keletkezett folyadékot ne öntsük ki.
Olvasszuk meg a vajat.
A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra és pirítsuk meg a zsiradékban.
Adjuk hozzá a gomba levét, a tyúkhúslevest, a fűszereket és a köménymagot.
Főzzük sűrűre, passzírozzuk át egy szűrőn, és öntsük a gombára.
Jól keverjük össze, és a hűtőszekrényben lefedve hagyjuk állni kb. 12 óra hosszat.
A húsmasszát legalább kétszer daráljuk át a húsdaráló finomabb tárcsáján vagy pépesítsük turmixgéppel, végül alaposan keverjük át, és adjuk hozzá a tejszínt.
A gombás masszát adjuk a húshoz, majd töltsük egy kivajazott terrine formába (kb. 1 l űrtartalmú).
Toljunk zsírfogó tálcát az előmelegített sütőbe, öntsünk bele kb. 1 l forró vizet, és állítsuk a közepére a lefedett formát.
Süssük készre.

Sütési idő: 50-60 perc
Hőfok: 140-160 °C

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább