Marhanyak birsalmakompóttal | Miele Főzőiskola

Marhanyak birsalmakompóttal
Miele 2019. 01. 15.
Marhanyak birsalmakompóttal
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
4 adag
Hús
5 szelet marhanyak
csipet só
csipet bors
csipet barnacukor
1 szál kakukkfű
1 szál rozmaring
zsiradék
Kompót
1 db birsalma
1-2 db csillagánizs
4-5 szál sáfrány
2 ek barnacukor
fél lime leve
Kelbimbó
10-14 db kelbimbó
vaj
10-12 db mini- vagy koktélparadicsom
Káposzta
0.5 db lila káposzta
1 db hagyma
1 kk barnacukor
1 db lime leve

bors
vaj
Elkészítés

Lereszeljük a lila káposztát és megsózzuk, megborsozzuk. Egy tálban összekeverjük és negyedórát hagyjuk pihenni. A kelbimbókat félbevágjuk, gőzpárolóban 5 percig pároljuk, majd hideg vízben lehűtjük.  Egy hagymát összedarabolunk és egy tepsibe tesszük vajjal együtt. Ezen megpirítjuk a lilakáposztát. Ízlés szerint, sóval, barnacukorral és lime levével lehet ízesíteni.

A birsalmakompóthoz meghámozzuk a birsalmát, feldaraboljuk, kivágjuk belőle a magház rész és fűszerezzük és kis csillagánizzsal, cukorral, pár szál sáfránnyal. Egy kisebb fazékba töltött vízben felforraljuk az ízesített birsalmát. Forrás után 5 perccel elkészült.

A húshoz a fűszerkeveréket összekeverjük és a húsdarabokat beborítjuk vele. Füstölésig hevítünk egy serpenyőt, majd teszünk bele egy kis zsiradékot. Kisütjük a húsokat, utána pedig betesszük őket a 60°C-ra előmelegített sütőbe.

Egy serpenyőbe vajat teszünk és megpirítjuk a kelbimbókat.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - A vadász vacsorája: vadak és erdei gombák

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább