Tőkehal gombóc | Miele Főzőiskola

Tőkehal gombóc
Miele 2019. 01. 15.
Tőkehal gombóc
főzés idő
45 perc
teríték
10 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
10 adag
60 dkg tőkehal
1 db füstölt makréla
1 db tojás
zsemlemorzsa
0.5 kg burgonya
2-3 ek rizsliszt
1 l olaj
1 db citrom leve
reszelt gyömbér
1 csokor petrezselyem
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 szál újhagyma

bors
Elkészítés

A tőkehalból kivágjuk a szálkasort és feldaraboljuk. Egy tepsibe tesszük a darabokat, megsózzuk és egy citrom levével ízesítjük. Gőzpárolóba tesszük 4 percre 100°C-on.

A füstölt makrélát kiszálkázzuk, egy tálba tesszük és szintén a gőzpárolóba helyezzük.

A burgonyákat megfőzzük, áttörjük. A makrélát és a tőkehalat is beletörjük. Tojást, rizslisztet, feketeborsot, reszelt gyömbért, petrezselyemzöldet, fokhagymát és újhagymát teszünk a tálba. Összedolgozzuk őket és diónyi méretű gombócokat formázunk belőlük. Zsemlemorzsába forgatjuk és 4-5 perc alatt kisütjük őket.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Húsimádók estje - A húsok megszállottja

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább