Mangós túrótorta | Miele Főzőiskola

Mangós túrótorta
Miele 2019. 01. 15.
Mangós túrótorta
főzés idő
120 perc
teríték
10 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
10 adag
Piskóta
6 db tojás
120 g liszt
120 g cukor
Mangópuding
3 db mangó
30 g keményítő
kevés víz
100 g cukor
Túrókrém
200 ml tej
100 g cukor
30 g keményítő
1 rúd vanília kikapart belseje
1 narancs leve és héja
250 g túró
200 g vaj
Elkészítés

A piskóta elkészítéséhez felhabosítjuk a tojássárgáját. A fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és felverjük. Hozzáöntjük a sárgájához, majd a lisztet is hozzátesszük. Összekeverjük a tésztát, tortaformába tesszük és a sütőbe rakjuk 40-50 percre 160°C-on. Ha elkészült a piskóta, három egyenlő részre vágjuk, kitesszük hűlni őket.

A mangót leturmixoljuk, vízben felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt. Az egyik tortaalapra öntjük a mangópudingot és hagyjuk kihűlni.

A következő lépés a túrókrém elkészítése. A tej egy részét a keményítőhöz öntjük, másik részét pedig egy lábasban forralni kezdjük. A lábasban lévő tejhez hozzáadjuk egy vaníliarúd kikapart belsejét, a cukrot és egy narancs reszelt héját és kifacsart levét. Végül hozzáadjuk a keményítőt is. Egy tálban szétterítjük, ha langyosra hűlt csomómentesre kikeverjük és kihabosítjuk a túróval, vajjal.

A mangópudingra rákerül a túrókrém, majd arra tesszük a következő piskótát, és így tovább amíg el nem fogynak az alapanyagaink. Egy éjszakára hűtőbe helyezzük. Díszítéshez mangódarabkákat használhatunk ízlés szerint.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Irány a grillszezon!

Tovább