Citromtorta | Miele Főzőiskola

Citromtorta
Miele 2019. 01. 15.
Citromtorta
főzés idő
120 perc
teríték
10 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
10 adag

300 g vaj
Piskóta
8 db tojás
50 g porcukor
160 g vaj
200 g cukor
200 g liszt
160 g fehércsokoládé
1 citrom reszelt héja
Citromkrém
200 g cukor
1 nagy citrom héja
200 g facsart citromlé
120 g tojássárgája
1 db egész tojás
100 g vaj
Elkészítés

A 23 cm-es átmérőjű tortaforma alját alufóliával és sütőpapírral bevonjuk. Felhabosítjuk a vajat és a porcukrot, belereszeljük egy citrom héját. A vajba belekeverjük a tojássárgáját, a tojásfehérjét pedig felverjük. A vajas keverékbe beleforgatjuk a fehércsokit és a felvert tojásfehérjét is. Legutolsó lépésként hozzáadjuk a lisztet is, majd belekanalazzuk a tortaformába. 50-60 percig sütjük 160°C-on.

A torta alapkrémjéhez egy tálba tesszük a vajat, cukrot, tojássárgáját, facsart citromlevet és egy citrom reszelt héját. Ezt 85°C-ig melegítjük. Leszűrjük, kiterítjük egy tepsire és hagyjuk kihűlni.

A piskótát hagyjuk kihűlni, majd három egyenlő részre vágjuk. A citrom alapot csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a vajat és kihabosítjuk. A piskóta alapra kenünk egy adag citromkrémet, erre helyezzük a következő piskóta szeletet és így tovább amíg az alapanyagaink el nem fogynak. A citromkrémből hagyunk az oldalára is. Egy éjszakára hűtőbe helyezzük és ízlés szerint díszítjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Húsimádók estje - A húsok megszállottja

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább