Szuvidált malaccsászár | Miele Főzőiskola

Szuvidált malaccsászár
Miele 2019. 01. 15.
Szuvidált malaccsászár
főzés idő
240 perc
teríték
8 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
8 adag
0.5 kg császárhús
10 dkg kolozsvári szalonna
0.5 kg malac csülök
3-4 db sárgarépa
kakukkfű
rozmaring
1 csokor zeller
2-3 db hagyma
30-40 dkg káposzta
1 kk füstölt pirospaprika
1 ek paradicsompüré
1 csipet köménymag
5-6 db babérlevél
20 dkg hajdina
5-10 dkg vaj
20-30 dkg erdei gomba

bors
Elkészítés

A húst vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, vákuumtasakba tesszük és szuvidáljuk őket. A malaccsülköket kettévágjuk és egy forró edénybe dobáljuk őket. Sárgarépát, hagymát és vizet teszünk hozzá. Köménymaggal, babérlevéllel és a fűszernövényekkel fűszerezzük.

A szuvidált húst 72°C-on 4 órán keresztül sütjük.

A mártás alapját leszűrjük és paradicsompürét öntünk hozzá.

A körethez összekockázzuk a szalonnát és ropogósra pirítjuk.

Zsiradékon megfonnyasztjuk a káposztát, miközben a hajdinált forró vízben megfőzzük.

Az elkészült húsokat kivesszük a tasakból. A megmaradó szaftot hozzáönthetjük a mártáshoz. Utolsó lépésként egy kis vajban megpirítjuk a gombákat és már tálalhatunk is.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább