Sütőtök torta | Miele Főzőiskola

Sütőtök torta
Miele 2019. 01. 15.
Sütőtök torta
főzés idő
120 perc
teríték
10 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
10 adag
Mézeskalács
250 g liszt
1 csipet szódabikarbóna
75 g porcukor
125 g méz
25 g vaj
1 db tojássárgája
fahéj
őrölt szegfűszeg
Sütőtök
200 g megsült sütőtök húsa
1 db tojássárgája
50 g mandulaliszt
5 g kukoricakeményítő
Karamell mousse
6 db tojássárgája
100 g cukor
40 ml víz
200 g fehércsokoládé
100 g mascarpone
200 ml állati tejszín (30% zsírtartalommal)
Karamell ganache
50 g cukor
200 g fehércsokoládé
220 ml tejszín
Elkészítés

A mézes tésztához felmelegítjük a mézet a vajjal, a többi alapanyagot összekeverjük. Beleöntjük a mézet és a vajat, a tojássárgáját és összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük 1-2 órát. Ezután kilapítjuk a tésztát és egy 23 cm átmérőjű tortagyűrűvel kiszúrjuk a formát. 180°C-on 8-10 percig sütjük.

Levágjuk a sütőtök héját, belekockázzuk a turmixgépbe és leturmixoljuk. Hozzátesszük a többi összetevőt, egy rottyanásig főzzük, majd két mézeslap közé töltjük.

A karamell mousse elkészítéséhez a mascarponét állati tejszínnel felhabosítjuk. Megolvasztjuk a cukrot, közben felforraljuk a vizet. Ha megolvadt a cukor akkor befőzzük a forró vízzel, főzzük 121°C-ig. Felhabosítjuk a tojássárgáját, a cukorsziruppal leforrázzuk és végül hozzákeverjük a csokoládét és a tejszínt. Az elkészült mousse-t ráöntjük a tortánkra és egy éjszakára hűtőbe helyezzük.

A karamell ganache-hoz felolvasztjuk a cukrot, felforraljuk a tejszínt. A felforrt tejszínt rácsurgatjuk a cukorra és mehet a csokiba. Ha lehűlt, ráönthetjük a torta tetejére. Kis időre hűtőbe helyezzük és lehet szeletelni.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább