Kapros túróslepény | Miele Főzőiskola

Kapros túróslepény
Miele 2019. 01. 15.
Kapros túróslepény
főzés idő
70 perc
teríték
10 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
10 adag
Tészta
250 g liszt
2 dl tej
2 dkg élesztő
2 ek cukor
Túrótöltelék
5 db tojás
15 dkg cukor
1 csomag kapor
2 ek búzadara
Máz
2 dkg tejföl
2 db tojás
10 dkg vaj
kevés dara
Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. A gőzpárolóban 40°C-on pihentetjük 15 percig.

A tojásokat beleütjük egy habüstbe, hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Felaprítjuk a kaprot és a búzadarával együtt a tojásokhoz tesszük.

Egy edényt jó alaposan kivajazunk, beleszórjuk a maradék búzadarát. A tésztát kicsit átdolgozzuk, majd kinyújtjuk. Beletesszük az edénybe és ráöntjük a tölteléket. 40-45 perc alatt 180°C-on aranybarnára sütjük. Az utolsó 10 percben a tojást összekeverjük a tejföllel és megkenjük a tetejét.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább