Gyömbéres csokitorta | Miele Főzőiskola

Gyömbéres csokitorta
Miele 2019. 01. 14.
Gyömbéres csokitorta
főzés idő
90 perc
teríték
10 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
10 adag
Piskóta:
4 db tojás kettéválasztva
125 g kókuszvirágcukor
80 g Graham liszt
80 g vaj
80 g olvasztott étcsokoládé
12 g kakaópor
Csokoládé mousse:
4 db egész tojás
2 db tojássárgája
80 g kristálycukor
300 g olvasztott fehércsokoládé
300 g állati tejszínhab
1 hüvelykujjnyi reszelt gyömbér
1 vaníliarúd kikapart belseje
eper
Ganache:
100 ml állati tejszín
50 g étcsokoládé
Elkészítés

A tortát egy 23 cm átmérőjű tortaformában fogjuk elkészíteni, amit sütőpapírral becsomagolunk. Az olvasztott vajat elkeverjük az olvasztott csokival. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérje egy tálba kerül és felhabosítjuk. Amikor felhabosodott, hozzáadjuk a kókuszvirágcukrot. A habhoz hozzáadjuk a csokis vajat és elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is és szintén alaposan elkeverjük. A tésztát a tortaformába öntjük és 175°C-on 25 percig sütjük.

A csoki mousse elkészítéséhez 4 db egész tojást, 2 db tojássárgáját és 80 g cukrot csípősre felmelegítünk (max. 80°C-ra), majd kihűlésig habosítunk. A tejszínt felforraljuk, belekaparjuk egy vaníliarúd belsejét és reszelünk bele egy kevés gyömbért. A fehércsokoládét tejszínnel és tojáshabbal lazítjuk, majd beletesszük az ízesítő anyagot. A tortakarika oldalát eperrel körberakjuk.

A ganache-hoz étcsokit olvasztunk és az étcsokihoz egy kis mousse-t teszünk, majd elkeverjük.

A krémet beleöntjük a tortaformába. Egy sütőpapírból háromszöget vágunk és hajtunk belőle egy nyomózsákot. A ganache-t beletöltjük a zsákba és a tortára kis karikákat rajzolunk vele. Egy ecset segítségével belemárványozunk.

Az elkészült tortát egy éjszakára a hűtőbe helyezzük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább