Zöldséges galetta | Miele Főzőiskola

Zöldséges galetta
Miele 2019. 01. 14.
Zöldséges galetta
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
Tésztához:
20 dkg liszt
12 dkg vaj
5 dkg cukor
16 g só
1 csipet sütőpor
1 db tojássárgája
A pitére:
1-1 zöld-sárga cukkini
1 csomag rozmaring
8-10 db koktélparadicsom
1 db cékla
1 gerezd fokhagyma
1 ek tejföl
15-20 dk fetasajt
1 ek tökmagolaj
Pár db bébi spenót
Elkészítés

Egy tálba tesszük a lisztet, sót, cukrot, egy késhegynyi sütőport, egy tojássárgáját és hideg vajat. Amíg a gép ezeket összekeveri elkészítjük a tölteléket. Megfőzzük és meghámozzuk a céklát. Felkarikázzuk a cukkiniket és megfűszerezzük őket. Ha elkészült a tésztánk, elfelezzük, ellapítjuk és két darab sütőpapír között kinyújtjuk. Egy kerek tortaformával kiszúrjuk a formát. A szélétől két ujjnyira megkenjük tejföllel, megszórjuk sóval és borssal, ráhelyezzük a zöldségeket és fokhagymát reszelünk rá. Felhajtogatjuk a szélét és 200°C-on 18-20 percig sütjük. Ha megsült, teszünk rá fetasajtot és spenótót, majd visszahelyezzük 2-3 percre a sűtőbe.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - A vadász vacsorája: vadak és erdei gombák

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább