Vörösbor torta | Miele Főzőiskola

Vörösbor torta
Miele 2019. 01. 14.
Vörösbor torta
főzés idő
240 perc
teríték
10 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
10 adag
Linzer
150 g liszt
90 g vaj
50 g porcukor
1 tojássárgája
1 vaníliarúd
késhegynyi sütőpor
Meggytöltelék
500 g magozott meggy
10 g vaníliás cukor
40 g darált dió
20 g zsemlemorzsa
1 csipet fahéj
Borhab
250 ml vörösbor
10 kukoricakeményítő
100 g cukor
200 g tejszínhab
2 lap zselatin
Ganache
200 g étcsokoládé
220 g tejszín
1 ek méz
Elkészítés

Először a linzertésztát készítjük el. Egy tálba tesszük a lisztet, felkockázott vajat, porcukrot, egy vanília rúd belsejét és egy kis sütőport. Kézzel összegyúrjuk őket. Hozzáadjuk a tojássárgáját és gyorsan tovább gyúrjuk. Rövid időre a hűtőbe tesszük és ha meghűlt, kinyújtjuk. Egy sütőpapírra helyezzük a kinyújtott formát, kerek tortaformát szúrunk ki belőle. A maradék tésztát újra kinyújtjuk és betesszük a hűtőbe. A meggyes pitéhez egy kis tálba tesszük a darált diót, zsemlemorzsát, kristálycukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, és egy kis citromhéjat. Ezeket összekeverjük és a felét a tortaformába szórjuk. A meggyet egy sorban beleszórjuk. A szárazanyag másik felét a meggyekre szórjuk. Kivesszük a hűtőből a maradék linzertésztát és a tortaformába helyezzük. Ezután egy éles szerszámmal lyukakat döfünk a tortánkba, majd 180°C-on 30-35 percig sütőbe tesszük.

Amíg sül a torta, elkészítjük az alapkrémjét a borhab tortának. A bor egy részét a keményítőhöz öntjük, a maradékot pedig elkezdjük felforralni. Ha a bor felforrt, akkor hozzáöntjük a keményítőt és a cukrot. Elkeverjük, egy tányérra szétterítjük.

A megsült tortát körbevágjuk egy késsel a tortaformában. A lapzselatinokhoz vizet adunk, az alapkrémet pedig átkeverjük. Az alapkrémhez hozzáadjuk a tejszínt és a lapzselatinokat. Az elkészült krémet a torta tetejére öntjük és a tetejét simára húzzuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A csoki ganache-hoz feltesszük forrni az állati tejszínt. A tejszínhez mézet keverünk, majd az egészet a csokira öntjük. A langyos csoki ganache-t a tortára csorgatjuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Húsimádók estje - A húsok megszállottja

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább