Töltött lángos | Miele Főzőiskola

Töltött lángos
Miele 2019. 01. 14.
Töltött lángos
főzés idő
90 perc
teríték
8 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
8 adag
Tésztához:
1/2 kg liszt
2 dkg élesztő
3 dl tej
20 g só
20 g cukor
20 dkg burgonya
1 gerezd fokhagyma
Töltelékhez:
15-20 dk cheddar sajt
20 dkg szalonna
1 db kaliforniai paprika
1 ek tejföl
1 ek magos mustár
2 gerezd fokhagyma
1 cs petrezselyem
Sütéshez:
olaj
Elkészítés

Egy dagasztótálba beletesszük a lisztet, sót, cukrot és összekeverjük. Belerakjuk a tejet, az élesztőt és egy gerezd fokhagymát reszelünk bele. Megfőzzük a burgonyát és áttörjük egy burgonyatörőn, majd a dagasztótálba helyezzük. Az elkészült tésztára egy kevés napraforgóolajat csurgatunk, áttesszük egy másik tálba és fél órára a gőzpárolóba helyezzük.

A töltelékhez felvágjuk a szalonnát és a sajt felét lereszeljük. Felkockázzuk a paprikát és a petrezselymet is. Ezeket a hozzávalókat egy tálba helyezzük. Teszünk hozzájuk tejfölt, 1-2 gerezd fokhagymát és egy kevés magos mustárt. Összekeverjük őket és ha megpirult a szalonna, azt is hozzátesszük. Felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A tésztára pici olajat teszünk. Nagyjából 100 g-os darabokat tépünk a tésztából, kilapítjuk és megtöltjük a töltelékkel. Félbehajtjuk és kisütjük olajban.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább