Polip zöldségekkel, garnélával | Miele Főzőiskola

Polip zöldségekkel, garnélával
Miele 2019. 01. 14.
Polip zöldségekkel, garnélával
főzés idő
80 perc
teríték
8 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
8 adag
1 kg polip
5-8 db babérlevél
2 fej hagyma
1 db fokhagyma
1.5 dl balzsamecet
1.5 dl olívaolaj
kb. 10 dkg vaj
8-10 db garnéla
3 db sárga cékla
20-30 dkg színes karfiol
10 dkg brokkoli
só, bors
Elkészítés

Leválasztjuk a polipról a fejrészt és a felső tasakot levágjuk, kinyomjuk a rágószervét. Nagyjából 1 óra alatt fog megfőni. A polip mellé teszünk még a lábasba néhány fej hagymát, babérlevelet, egy kevés fokhagymát, sót, egy kevés balzsamecetet, olívaolajat és egy kis borsot is.

Miközben sül a polip, a garnélánkról leszedjük a páncélt, majd egy hurkapálcát beleszúrunk és kiszedjük belőle a bélcsatornáját. A hurkapálcát a szeme között beszúrjuk és végig vezetjük a bélcsatornája helyén.

Az elkészült polipot a csápjai mentén felvágjuk. Egy tepsiben megpirítjuk a zöldségeket, egy másik tepsiben pedig a polipcsápokat és a garnélákat.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - A vadász vacsorája: vadak és erdei gombák

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább