Sókéregben sült hal grillezett zöldségekkel | Miele Főzőiskola

Sókéregben sült hal grillezett zöldségekkel
Miele 2019. 01. 14.
Sókéregben sült hal grillezett zöldségekkel
főzés idő
45 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
2 db tengeri süllő
3 szál rozmaring
3 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
3 db tojásfehérje
20 dkg tengeri só
1 dl olívaolaj
Híg pesto
1 db paradicsom
Ízlés szerint: padlizsán, sárgarépa, cukkini, lilahagyma, édeskömény
Elkészítés

A tengeri süllő belsejébe teszünk egy darabka vajat és egy szál rozmaringot. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, fokhagymával keverjük és hozzáadjuk a citromlevet is, majd bekenjük vele a halat. A tojásfehérjét összekeverjük a tengeri sóval, majd ezzel beburkoljuk a halat. Egy tepsi aljába egy kevés olívaolajat öntünk, ráhelyezzük a halat és 20-25 percre 180°C-on megsütjük.  Felszeleteljük a padlizsánt, sárgarépát, cukkinit, édesköményt és a lilahagymát. A grill lapra vajas-olajos keveréket teszünk és erre tesszük fel a zöldségeket. Ízlés szerint pestóval lehet fűszerezni a zöldségeket.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább