Vörösboros borjúpofa | Miele Főzőiskola

Vörösboros borjúpofa
Miele 2019. 01. 14.
Vörösboros borjúpofa
főzés idő
120 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
1.5 kg borjúpofa megtisztítva
20 dkg vegyes erdei gomba
20 dkg apró szemű hagyma
20 dkg sárgarépa
20 dkg paradicsom
10 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1 csokor kakukkfű
15 dkg szalonna
1 dl olaj
2 ek mustár
5 dl vörösbor
Elkészítés

Betesszük az egész burgonyákat a gőzpárolóba 40 percre. A húst felkockázzuk és megpirítjuk, majd egy másik edénybe tesszük. A szalonnát apróra felkockázzuk és szintén megpirítjuk. Egy edénybe tesszük a húsokat. Abba az edénybe, amiben sültek, vörösbort öntünk, majd ezt ráöntjük a húsokra és még öntünk hozzá bort. Felszeleteljük a zöldségeket. A koktélparadicsomokat, a reszelt fokhagymát és a rozmaring, kakukkfű leveleket hozzátesszük a húshoz. Egy másik tepsiben vajon megpirítjuk a sárgarépát, gombákat és a hagymákat. Sóval és borssal fűszerezzük a zöldségeket. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább