Toszkán zöldséges bableves | Miele Főzőiskola

Toszkán zöldséges bableves
Miele 2019. 01. 14.
Toszkán zöldséges bableves
főzés idő
60 perc
teríték
10 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
10 adag
Alapléhez:
1 kg csirke farhát vagy marhacsont
2 db hagyma
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1/2 db zellergumó
1 db karalábé
Só, bors, babérlevél
2-3 l víz
Leveshez:
1 db hagyma
2 db sárgarépa
3 db paradicsom
400 g konzerv paradicsom
1/2 kg fehérbab és vörösbab
2-3 sz rozmaring, kakukkfű, oreganó
2 l alaplé
2 db cukkini
Díszítéshez:
Bébispenót
Reszelt parmezán
Elkészítés

Az alaplét 3-4 órán keresztül főzzük. A paradicsomokat 3 percre 100°C-os gőzpárolóba helyezzük, hogy könnyebb legyen őket meghámozni. Egy kevés olívaolajat öntünk a fazékba. Feldaraboljuk a hagymát, sárgarépát és a lábasba tesszük. Fűszerezéshez 1-2 ág rozmaringot, egy kevés kakkukfüvet és szárított oreganót teszünk a levesbe. Felöntjük az alaplével, majd hozzáadjuk a babokat is és 30-40 perc alatt összefőzzük őket. A felkockázott cukkini csak a főzés legvégén 1-2 percre kerül a fazékba.

Kivesszük a paradicsomokat a gőzpárolóból, meghámozzuk őket és belekockázzuk a levesbe. A fazékba kerül a konzerv paradicsom is. Tálalás előtt eltávolítjuk a fűszernövényeket.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Húsimádók estje - A húsok megszállottja

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább