Olasz kenyérsaláta Panzanella | Miele Főzőiskola

Olasz kenyérsaláta Panzanella
Miele 2019. 01. 14.
Olasz kenyérsaláta Panzanella
főzés idő
30 perc
teríték
6 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
6 adag
1/4 kg kenyér
2 db lilahagyma
4-5 db paradicsom
1 db kígyóuborka
4-5 ek fehérborecet
2-3 ek olívaolaj
Fél maréknyi bazsalikomlevél
1 kk pesto, só, bors
Elkészítés

A kenyérből szeleteket vágunk, mindegyiknek eltávolítjuk a héját és fehérborecetbe, vízbe áztatjuk. A lilahagymákat szintén felszeleteljük és fehérborecetbe áztatjuk. A hagymánkat érdemes 2 órán keresztül ázni hagyni. Egy nagy tálba apróra aprítjuk a paradicsomot, kígyóuborkát és a beáztatott hagymákat, kenyérszeleteket is. 2-3 evőkanál olívaolajat öntünk a tálba és fehérborssal fűszerezzük. Alaposan összekeverjük a tál tartalmát, majd bazsalikomot aprítunk és a tálba helyezzük.

A tálaláshoz pestót készítünk. Friss bazsalikom, olívaolaj, pirított fenyőmag, parmezánsajt, só és bors szükséges a pesto elkészítéséhez. A pestót díszítésként a tányér aljába helyezzük. Egy fémgyűrűt teszünk a tányér közepébe, majd váltakozva beletesszük a salátánkat és egy-egy karika paradicsomot.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - A vadász vacsorája: vadak és erdei gombák

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább