Banános-karamellás pite | Miele Főzőiskola

Banános-karamellás pite
Miele 2019. 01. 14.
Banános-karamellás pite
főzés idő
120 perc
teríték
10 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
10 adag
Alaphoz
200 g kekszmorzsa (legjobb a zab- vagy digestive keksz)
50 g finomra őrölt lenmag őrlemény
100 g vaj
csipet só
ízlés szerint fahéj, gyömbér, kardamom
Tejkaramellhez
200 g kristálycukor vagy barna cukor
200 g állati tejszín
80 g vaj
2 lapzselatin
egy csipet só, ha sós karamellát szeretnénk
Tetejére
250 g kistermelői tejszín 5°C alá hűtve
Elkészítés

Előveszünk egy kb. 2-3 literes lábast, amely minimum 15 cm magas. Beletesszük a vajat, cukrot és a tejszínt. 100-120°C-on kevergetjük.

A torta aljához egy tortaformát kibélelünk folpackkal. A kekszhez lenmag őrleményt adunk, felmorzsoljuk, majd olvasztott vajat öntünk hozzá és beletesszük a tortaformánkba. Az elkészült kekszalapunkat hűtőbe tesszük.

Az elkészült karamellhez hozzátesszük a beáztatott zselatint. Felkarikázzuk a banánokat és összekeverjük a még meleg karamellel. A hűtött kekszalapra öntjük a banános karamellt. Ha kihűlt a teteje is, akkor visszatesszük a hűtőbe néhány órára.

Kivesszük a tortaformából, tejszínt kenünk a tetejére és friss gyümölccsel díszítjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Húsimádók estje - A húsok megszállottja

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább