Sárgabarackos fügés torta | Miele Főzőiskola

Sárgabarackos fügés torta
Miele 2019. 01. 14.
Sárgabarackos fügés torta
főzés idő
120 perc
teríték
10 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
10 adag
2 db tojás
30 g cukor
40 g olvasztott vaj
40 g olvasztott fehércsoki
25 g rizsliszt
25 g pörkölt darált mandula
40 g pörkölt mandula pálcika
60 g aszalt füge apróra vágva
250 g sárgabarack leturmixolva
20 g kukoricakeményítő
50 g kristálycukor
300 g tejszínhab
3 lapzselatin
Elkészítés

Egy 25 cm átmérőjű sütőkarikát becsomagolunk szilikonos sütőpapírral. Egy tálba tesszük a pörkölt mandula pálcikákat, rizslisztet, darált mandulát, aszalt fügét és összekeverjük őket. A tojásokat felhabosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, fehércsokit és a szárazanyagokat is. Az elkészült tortaalapot beleterítjük a sütőformába. Kb. 20-25 percig 190°C-on megsütjük.

Míg sül a torta, elkészítjük a sárgabarack alapot. A barackot cukorral és pici vízzel leturmixoljuk. A turmixot elkezdjük főzni. A keményítőhöz adunk egy kicsi vizet, majd mikor forr a barack, az egészet hozzáöntjük. Amint sűrűvé válik, kiterítjük egy tálba.

A sárgabarackot fellazítjuk a tejszínhabbal és hozzácsurgatjuk a beáztatott zselatint. Az elkészült barack alapot rákenjük a tortaalapunkra. Egy éjszakára hűtőbe helyezzük, majd friss barackkal díszíthetjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - A vadász vacsorája: vadak és erdei gombák

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább