Eperfagyi | Miele Főzőiskola

Eperfagyi
Miele 2019. 01. 14.
Eperfagyi
főzés idő
30 perc
teríték
10 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
10 adag
500 g eper
100 g mascarpone
500 ml állati tejszín
5 db tojásfehérje
1 db citrom
Elkészítés

Legelőször a hűtőben előre behűtünk egy fém tepsit. Az epret és a mascarponét turmixgépbe helyezzük. Egy tálban felverjük az állati tejszínt, míg egy másik tálban vízgőz fölé helyezzük a tojásfehérjét és a cukrot. A turmixgépbe reszeljük még a citromhéját, és a levét is beleeresztjük. Utána a tojásfehérjét és a cukrot felmelegítjük 80°C-ra, majd pedig kihűlésig habosítjuk. Végül az összes összetevőt egy tálban finoman összekeverjük. Az előre behűtött tepsire rákanalazzuk a fagyit, szépen simára elegyengetjük, betesszük a hűtőbe 3 órára és fél óránként átkevergetjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Húsimádók estje - A húsok megszállottja

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább