Spárgás rizottó csirkemellel | Miele Főzőiskola

Spárgás rizottó csirkemellel
Miele 2018. 12. 21.
Spárgás rizottó csirkemellel
főzés idő
120 perc
teríték
3 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
3 adag
1 nagy csésze rizottó rizs
25-30 dkg vaj
1 db fehér hagyma
2 csipet páfrány
0.5 l alaplé
0.5 dl fehérbor
kevés parmezán
15-20 db zöldspárga

víz
Elkészítés

Elkészítés:

Egy adag vajat felolvasztunk edényben, belerakjuk a fehérhagymát és annyira pirítjuk, hogy éppen csak üveges legyen. Pici sót adunk hozzá, és amikor megpirult, hozzáadjuk a rizst és a fehérbort vagy proseccot. A rizotto rizs mennyiségéhez képest kb 4-4,5-szeres folyadék mennyiségre lesz szükségünk, legalább annyi alaplével készüljünk.

Mindig csak annyi alaplevelet tegyünk rá, hogy éppen csak ellepje és folyamatosan kevergetve addig pároljuk, amíg majdnem teljesen el nem készül. Amikor még picit roppan a rizs, akkor rakunk hozzá hideg vajat, ill. reszelt parmezánt.

A spárgákat megmossuk, levágjuk róla a fást részt és 3 percre tegyük be a gőzpárolóba, a zöldspárgát nem muszáj meghámozni.

A csirkemellből két szeletet vágunk, megsózzuk, hagyjuk 5-10 percig pihenni, majd vajban, serpenyőben megsütjük. Figyeljünk arra, hogy a vaj meg tud égni, aranybarnára süssük a csirkét.

A rizottóhoz hozzáadjuk az utolsó adagnyi alapvelet, beletesszük a sáfrányt, mely besárgítja a rizotto rizst. Az elkészült spárga szárát összedaraboljuk és berakjuk a rizottóba. A fejrészt pedig köré tálaljuk. Az elkészült rizottóba belerakjuk a reszelt parmezánsajtot, a hideg vajat és folyamatos kevergetés közben krémesre keverjük. Hagyjuk pihenni. Előkészítünk a táaláshoz néhány parmezánforgácsot.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Kívánságok Wolf András kosarából

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább