Rebarbarás desszert | Miele Főzőiskola

Rebarbarás desszert
Miele 2018. 12. 21.
Rebarbarás desszert
főzés idő
60 perc
teríték
2 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
2 adag
2 szál rebarbara
25-30 dkg eper
200 g fehér csokoládé
0.5 l 35%-os tejszín
1 db tojássárgája
1 db egész tojás
1 db reszelt citromhéj
1 db vaniliarúd
50 g vaj
200 g porcukor
200 g mandula
250 g liszt
Elkészítés

Elkészítés:

A keksz-alapot készítjük el: összegyúrjuk a lisztet, mandulát, porcukrot, vajat, vaníliát, citromhéjat, egész tojást és a tojássárgáját. A vanília héját ne dobjuk el, beletesszük majd a tejszínes krémbe. Egyforma keksz-gombócokat készítünk belőle, pihentetjük a hűtőben, majd tálalás előtt megsütjük. 8-10 perc alatt aranybarnára sül.

Menet közben elkészítünk egy fehércsoki krémet. A tejszínt felforraljuk és belerakjuk a fehércsokit, majd várunk néhány percet, hogy elkeveredjen benne. Vegyük ki belőle a vaníliarudat. Ha megvan a krém, visszahűtjük 8-9°C-ra és utána kihabosítjuk.

A rebarbarát előkészítjük. A végét levágjuk, és vékonyan lehúzzuk a héját. Ha nagyon zsenge, akkor nem muszáj meghámozni. 3-4 cm-es darabokra vágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és  az eperrel együtt sütőben aszaljuk. Az eper és a rebarbara aszalásával azt érjük el, hogy koncentrálódik az íz és a cukor.

Tálaláskor lesz egy krémes réteg, egy asztalt gyümölcsös réteg, s a tetejére  a keksz kerül.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Villányi vacsora Kiss Gáborral

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább