Kelbimbó csipkebogyó szószban | Miele Főzőiskola

Kelbimbó csipkebogyó szószban
Miele 2018. 12. 03.
Kelbimbó csipkebogyó szószban
főzés idő
50 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
bors

1 tk őrölt majoranna
1 db babérlevél
100 g csipkebogyó lekvár
70 ml vörösbor
70 ml portói
400 ml zöldség alaplé
1 tk sűrített paradicsom
30 g vaj
1 db hagyma, felkockázva
1 kg kelbimbó
Elkészítés

Dinszteljük meg a hagymát a vajon, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, az alaplevet, a Portóit, a vörösbort, a  bérlevelet és a majorannát. Kb. 20 percig fedő nélkül alacsony fokozaton főzzük.
Pucoljuk meg a kelbimbót sós vízben vagy gőzpárolóban (100 °C, 15 perc) pároljuk meg és utána sózzuk.
Vegyük ki a szószból a babérlevelet, keverjük bele a csipkebogyó lekvárt, sózzuk, borsozzuk és állandó kevergetés közben forraljuk fel. Öntsük a szószt a forró kelbimbóra, majd tálaljuk.

Főzőzóna beállítása
Teljesítmény: 9–4
Szósz főzési ideje: 20–25 perc
Kelbimbó párolási ideje:
15–17 perc

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Varázslatos Karácsony

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább